Ondanks coronacrisis toch weer meer mensen op straat. Online lezen | Afmelden
 
kabinet, houd opvang open
17 juni 2020
Beste Geïnteresseerde,

Ondanks het feit dat we nog middenin de coronacrisis zitten, zijn er de afgelopen dagen steeds meer daklozen ’s nachts op straat gesignaleerd. De belangrijkste oorzaak is dat de extra noodopvang die sinds de start van de coronacrisis was opgezet, in verschillende steden alweer wordt afgebouwd. In onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven belanden op dit moment daklozen op straat, die eerder vanwege de coronacrisis nog in aanmerking kwamen voor opvang. Zo sliepen in Amsterdam deze week daklozen op straat omdat voor de noodopvang geen nieuwe intakes worden gedaan. En in Den Haag is de noodopvang al voor een groot deel afgebouwd en werden de afgelopen week al groepjes ‘straatslapers’ onder bruggen waargenomen.

Wij vinden het niet humaan en medisch onverstandig om een significant aantal daklozen de komende maanden voorzieningen als stromend water, zeep, een douche en een wasmachine te ontzeggen. Daarom hebben we, samen met de Straatdokters, aan de bel getrokken bij politiek Den Haag.

Intussen werken onze hulpverleners gewoon hard door om de meest kwetsbaren ondanks deze crisis de zorg te bieden die ze nodig hebben. Benieuwd wat we de afgelopen maanden allemaal bereikt hebben? We hebben het voor je op een rijtje gezet.   Met vriendelijke groet,

   Arianne de Jong
   Directeur Dokters van de Wereld


PS: Vind je dat wij goed werk doen? Steun ons dan eens met een donatie. Met jouw gift help je kwetsbare mensen de zorg te krijgen waar ze recht op hebben.
MEER NIEUWS
 
De kracht van het Zorgcafé ligt juist in de ontmoeting
De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen, ook voor de werkwijze en het bereik van het Zorgcafé. Migranten die nog niet lang in Nederland verblijven, nieuwkomers, kunnen bij het Zorgcafé terecht met vragen over hun gezondheid in hun eigen taal. De problemen waarmee deze mensen worstelen zijn vaak privé en delicaat.
Facebook Twitter LinkedIn
 
Lees meer
 
 
van t kastje naar de muur
Als een cliënt met een klacht naar het spreekuur in de Zorgbus komt, probeert de arts ervoor te zorgen dat deze persoon de juiste medische hulp krijgt. Vaak betekent dat doorverwijzen naar een huisarts of specialist. Geen eenvoudige klus, zo blijkt uit dit verhaal van Pieter.
Facebook Twitter LinkedIn
 
Lees meer
 
 
Onze coronafeiten
Het team van Dokters van de Wereld heeft de afgelopen drie maanden keihard doorgewerkt. Terwijl het land half maart tot stilstand kwam werd de situatie van ongedocumenteerden en andere kwetsbare mensen steeds schrijnender. Het was van groot belang dat zij zo snel mogelijk een dak boven hun hoofd kregen en voorlichting over het coronavirus.
Facebook Twitter LinkedIn
 
Lees meer
 
 
Dokters van de Wereld
Nieuwe Herengracht 20
1018 DP Amsterdam
020-765 38 00
www.doktersvandewereld.org
Volg ons op Social Media
Facebook   Twitter   Youtube   Linkedin
Dokters van de Wereld biedt wereldwijd medische hulp aan kansarme mensen. We helpen in meer dan 80 landen kwetsbare mensen die geen toegang hebben tot medische zorg. Steun ons werk.
Nationale Postcode Loterij   Médecins du Monde